dimecres, 10 de desembre del 2008

21/nov/08


Descans al Ramdung BC (anar al llag gelat)
Aqui dalt el dia es curt, ens llevem a les 8:30 ja que fins llavors no toca el sol i hi fa forsa fred (a dins la tenda hem arrivat a temperatures de -15graus). A mes som 3 i la tenda es de 2 i 1/2 aixi que no estem gaire amples i durant la nit es forma molta condensacio en forma de gel, que cau sobre nostre a la minima que ens movem. La llum ens toca fins a les 4 de la tarda aixi que aquestes son les hores en que ens movem normalment. A partir de les 4 ens fiquem al cau i soritm nomes per lo indispensable.
No tenim clar el cami per anar als pics de la zona aixi que anem a investigar en la direccio que creiem es la bona per anar al Yalung La(coll de 5400m), recorrem tot el plato de sorra i travessem una zona de rocs per anar a parar a un llac gelat(es al.lucinant els sorolls que fa el gel!). Estem com sota un anfiteatre de roca que ens barra el pas i no veiem el coll per enlloc, en teoria arrivar al pas no ha de ser dificil pero des d'aqui arrivar a qualsevol punt de l'aresta significaria una escalada d'almenys 300m. Despres de fer unes fotos dicidim tornar a la tenda.
Al arrivar-hi tornem a mirar els mapes i veiem que el cami va per una altre banda, pero per fi l'hem trobat. Preparem el sopar i la maleta per a sortir l'anydema cap al Yalung La amb l'intensio de fer el Yalung Ri(5600m).